Medicina interna - Iubeste-ti inima si reduceti riscul de infarct miocardic

Hipertensiunea arteriala ucide mii de oameni anual iar cele mai multe complicatii apar cu precadere in jurul varstei de 50 de ani.

Ai grija de sanatatea ta prin respectarea unor reguli simple:

  • Controleaza-ti tensiunea arteriala cu ajutorul unui tensiometru. Tensiunea arteriala creste sau scade in functie de nutrientii pe care ii ingerati, de activitatea pe care o desfasurati si de natura evenimentelor prin care treceti.

  • Fii activ deoarece o activitatea fizica moderata, dar constanta, scade riscul de aparitie a infarctului miocardic cu pana la 50%. Optati pentru exercitii de tip cardio (plimbarile, inotul), care favorizeaza pomparea sangelui de catre inima.

  • Controleaza grasimile din sange: colesterolul şi trigliceridele. Alimentele grase şi un stil de viaţă sedentar sunt principalii factori de creştere a nivelului grăsimilor din sange.

  • Mananca sanatosadoptata constant o dieta echilibrata si sanatoasa si va puteti scadea sansele de infarct miocardic cu pana la 25%. Asigurati-va ca aveti in meniul zilnic, prin alternare, alimente precum peste, carne slaba, cereale integrale, fructe si legume.

  • Slabeste deoarece kilogramele in plus cresc riscul de aparitie a infarctului miocardic, iar eliminarea acestora nu fac decat sa va aduca doar beneficii pe toate planurile.

  • Nu mai fuma deoarece acesta creste semnificativ riscul de boli cardiovasculare si este important sa renuntati la acest viciu.

  • Reduceti nivelul de glucoza in sange prin consumul anumitor alimente cu indice glicemic redus si prin anumite masuri comportamentale (evitarea stresului).

  • Mergi regulat la medic iar tratamentul prescris de medic trebuie urmat intocmai, in special cel pentru inima. Astfel, riscul de progresie a bolii este crescut.

Locaţia

RODOCTOR MEDICAL CENTER
Bulevardul Iuliu Maniu, Nr 7, Policlinica APACA, Corp G, Parter, Cabinet 23A
Bucuresti, Sector 6
România
44° 26' 1.0284" N, 26° 3' 6.066" E
RO
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon