Servicii

Medicina muncii
Asistenta medicala profilactica
 Examenul medical la angajare:
- Consta in eliberarea avizului / fisei de aptitudine in munca in 2 exemplare (unul pentru angajator si altul pentru angajat). Examinarea medicala, investigatiile si analizele de medicina muncii, atat cu ocazia angajarii cat si a controlului medical periodic, variaza in functie de profesie, domeniul de activitate, acestea fiind stabilite de legislatia actuala.
 
 Examenul medical de adaptare:
- Se efectueaza pentru anumite profesii si locuri de munca, la indicatia medicului specialist de medicina muncii, in prima luna de la angajare.
 
 Controlul medical periodic:
- Se efectueaza obligatoriu pentru toti lucratorii.
- Frecventa efectuarii examinarii medicale periodice este stabilita prin fisele intocmite conform modelului prezentat in Anexa nr. 1 din HG nr. 355/2007 si poate fi modificata numai la propunerea medicului specialistde medicina muncii, cu informarea angajatorului.
 
 Examenul medical la reluarea activitatii:
- Se efectueaza dupa o intrerupere a activitatii de minim 90 de zile pentru motive medicale, sau de 6 luni, pentru oricare alte motive, in termen de 7 zile de la inceperea activitatii.
 
Supravegherea speciala:
- Presupune examinarea medicala profilactica efectuata de catremedicul specialist de medicina muncii in vederea stabilirii aptitudinii in munca pentru salariaţii care se incadreaza in urmatoarele categorii:
 • persoane cu varste cuprinse intre 15 ani si 18 ani impliniti;
 • persoane cu varsta de peste 60 ani impliniti;
 • femei gravide;
 • persoane cu handicap;
 • persoane depedente de droguri, alcool;
 • persoane stangace;
 • persoane cu vedere monoculara;
 • persoane in evidenta cu boli cronice.
Promovarea sanatatii la locul de munca:
- Presupune supravegherea activa a sanatatii lucratorilor in raport cu caracteristicile locului de munca si, in special, cu factorii de risc profesionali.

 
Cabinet Dr. Oana Rusu va ofera un pachet complet care include examenul clinic medical si evaluarea psihologica la preturi accesibile. Atat evaluarea psihologica cat si examenul clinic medical se pot realiza la sediul firmei beneficiare in conditiile in care exista un spatiul adecvat in care sa se deruleze aceste activitati, cat si la sediul nostru.
 

Psihologia muncii

Psihologia muncii si organizationala este o ramura aplicativa a psihologiei care studiaza relatia OM-ORGANIZATIE, comportamentul organizational, conditiile psihologice de munca, consecintele muncii.

Psihologia Organizationala se refera la comportamentul individual/colectiv al oamenilor, in relatie cu organizatia.

Psihologia Muncii se refera la activitatea de munca a oamenilor, adica la modul in care oamenii fac fata sarcinilor care le revin: aptitudini, competenta, analiza muncii, analiza posturilor, recrutare si selectie de personal, evaluarea performantelor profesionale, managementul performantei, stres ocupational etc.

Evaluarea psihologica este parte componenta a examenului medical realizat la angajare/control periodic/schimbare functie, efectuat de un medic de medicina muncii. Fiecare angajator are responsabilitatea legala de a asigura realizarea evaluarii psihologice pentru angajatii sai, in functie de domeniul de activitate al firmei si de conditiile speciale ale postului (lucrul in conditii de tura de noapte, lucrul la inaltime, personal care conduce masina de serviciu etc.)

In acest domeniu sunt incluse testari si evaluari psihologice ale aptitudinilor cu ocazia angajarii sau periodic inonformitate cu Legea 319/2006 si HG nr.355/2007.

Evaluari psihologice pentru profesii care implica riscuri:

 • lucru la inaltime;
 • lucru in conditii de zgomot;
 • lucru in conditii de izolare;
 • lucru in tura de noapte;
 • munca in retelele de foarte inalta, inalta, medie si joasa tensiune, aflate sau nu sub tensiune;
 • radiatii ionizante;
 • manipulare de substante toxice.

Avize psihologice obligatorii pentru:

 • personal cu funcţii de decizie;
 • cadre didactice;
 • personal care in cadrul activitatii profesionale conduce utilaje, vehicule de transport intrauzinal si/sau masina institutiei;
 • admiterea in Institutiile de Invatamant Superior.

Cabinet Dr. Oana Rusu va ofera un pachet complet care include examenul clinic medical si evaluarea psihologica la preturi accesibile. Atat evaluarea psihologica cat si examenul clinic medical se pot realiza la sediul firmei beneficiare in conditiile in care exista un spatiul adecvat in care sa se deruleze aceste activitati, cat si la sediul nostru.

 

Instruire prim ajutor

În conformitate cu Legea nr 319/ 2006 a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă.

În cadrul acestor cursuri periodice, angajații sunt instruiți privind măsurile de prim ajutor ce trebuiesc acordate persoanelor accidentate la locul de muncă, până la sosirea serviciilor medicale specializate - ambulanța. Primul ajutor trebuie oferit persoanei accidentate în condiții de siguranță, atât față de aceasta cât și față de salvator, astfel încât, orice acțiune întreprinsă să nu reprezinte o cauză suplimentară de vătămare pentru victimă sau, mai mult, să nu reprezinte un risc pentru cel care oferă ajutorul.

Cursurile stabilesc succesiunea de gesturi și acțiuni, prin care angajații constată accidentul, delimitează zona, limitează pe cât posibil accidentul, anunță superiorii și serviciile de salvare, ajută victimele până la sosirea serviciilor medicale specializate.

Cursurile periodice de instruire sunt personalizate în funcție de profilul de activitate al instituției.

Structura acestora cuprinde:

 • O parte teoretică, de inițiere în evaluarea scenei accidentului și a victimelor acestuia și în stabilirea succesiunii de acțiuni și manevre pentru menținerea în viață a victimelor
 • O parte practică, de exersare individuală pe manechin
 
Medicina interna

Medicina interna este specialitatea care se ocupa cu diagnosticul, tratamentul si prevenirea bolilor care afecteaza unul sau mai multe organe interne (inima, plamani, ficat, tub digestiv, splina, sange, rinichi, metabolism, articulatii, schelet osos) ea privind organismul ca un tot unitar si se ocupa de diagnosticarea si tratamentul majoritatii bolilor de care sufera adultii (peste 18 ani). In unele cazuri medicul internist trimite bolnavul la un alt specialist, cum ar fi cardiolog, pneumolog, nefrolog, hematolog etc.

Cabinetul va ofera servicii medicale de specialitate, prin efectuarea examenului clinic complet, efectuarea investigatiilor de baza, interpretarea rezultatelor de laborator si paraclinice, efectuare electrocardiograma (EKG) si interpretarea ei, ecografie generala.

In urma examinarilor clinice si paraclinice se va stabili diagnosticul corect al afectiunii si va da o serie de recomandari privind corectii ale stilului de viata si tratament pentru a vindeca afectiunea sau pentru a preveni eventualele complicatii.

 

Ecografie abdominala generala

Ecografia abdominala generala este o metoda imagistica medicala de diagnostic bazata pe ultrasunete folosita pentru a vizualiza diferite structuri/organe din cavitatea abdominala, aratand dimensiunea, forma si consistenta organelor. Ecografia abdominala permite determinarea dimensiunilor, evaluarea structurii interne a organelor si evidentierea unei leziuni, pe baza imaginilor obtinute in timp real.

Ecografia este una dintre cele mai larg utilizate metode diagnostic din medicina moderna. Ea este ieftina, portabila si o metoda sigura deoarece nu utilizeaza radiatii ionizante mutagene.

Ecografia abdominala generala permite diagnosticarea multor boli hepatice (ex: ciroza, steatoza, cancer hepatic), pancreatice (chisturi, pancreatita acuta si cronica, tumori pancreatice), biliare (calculi biliari, colecistita, colangiocarcinom), renale (calculi, tumori), afectiuni splenice.

Ecografia permite vizualizarea si evaluarea uterului, ovarului si afectiunile acestora (ex: ovar polichistic, fibrom uterin). De asemenea, in obstetrica, permite diagnosticarea sarcinii, monitorizarea dezvoltarii normale a fatului si detectia unor marformatii congenitale.

Important de stiut este faptul ca ecografia nu prezinta niciun risc, nu este invaziva si poate fi repetata ori de cate ori este nevoie (spre deosebire de radiografie sau CT, nu implica radiatii).

 

Ecografie tiroidiana

Ecografia este metoda imagistica de explorare a glandei tiroide, fiind considerata  actualmente cea mai accesibila metoda de investigatie a parenchimului tiroidian.

Aceasta investigatie descrie structura interna a glandei tiroide si anatomia regionala fara a folosi radiatii ionizante sau substante de contrast iodate. Pentru obtinerea imaginilor sunt folosite ultrasunetele, astfel metoda este sigura, nu lezeaza tesuturile si este mai putin costisitoare decat oricare alta procedura imagistica.

Pe parcursul examinarii ecografice pacientul este așezat confortabil, investigatia in sine dureaza cateva minute, nu necesita oprirea terapiei sau pregatirea pacientului.

Evaluarea ecografica a tiroidei presupune:

 • masura cu exactitate a dimensiunilor glandei tiroide. Ecografia furnizeaza cu acuratețe date despre dimensiunile tiroidei si este utila in diferentierea nodulilor solizi de chisturile tiroidiene.
 • evaluarea structurii si vascularizatiei parenchimului tiroidian;
 • deceleaza leziuni focalizate intraparenchimatoase, dar nu diferentiaza cu precizie maxima leziunile benigne de cele maligne;
 • identifica modificari tiroidiene difuze.

Ecografia glandei tiroide a devenit o extensie a examenului clinic, o examinare indispensabila pentru stabilirea corecta a diagnosticului. Examinare cat mai minutioasa si o descriere cat mai corecta a structurii tiroidiene ghideaza clinicianul catre diagnostic si un  tratament cat mai corect.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon